Zaterdag en zondag 22 en 23 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Uitgelicht nieuws

Ook voor de 19e editie van Kerst in Oud Kampen op 22 en 23 december 2018, heeft de organisatie een fotowedstrijd uitgeschreven. Iedereen die dat wil kan hieraan deelnemen. Er is geen thema voorgeschreven. De deelnemer wordt uitgedaagd om naar eigen inzicht Kerst in Oud Kampen in beeld te brengen. Dat kan een portret zijn, een act of een sfeerbeeld. Ontroerend of grappig.

De winnaars van de afgelopen jaren:Wilt u komende editie van Kerst in Oud Kampen meedoen aan de fotowedstrijd? Lees dan onderstaande instructie.

De organisatie weet uit ervaring dat de jurering een hele klus wordt. Door het niet voorschrijven van een thema kan er alleen gejureerd worden op de technische aspecten als beeldkwaliteit, scherpte, belichting compositie en relatie tot het evenement. Dat maakt de beoordeling en vergelijking van de inzendingen moeilijk maar daardoor ook meteen een prachtige uitdaging. De winnaar wordt begin januari 2019 bekend gemaakt. Deelnemers krijgen hiervoor automatisch een uitnodiging toegestuurd.

Met het insturen van foto's accepteert de deelnemer de volgende voorwaarden:
- per deelnemer mogen maximaal vijf foto's worden ingediend;
- de foto's zijn door de inzender gemaakt;
- de foto is in JPEG formaat in een zo hoog mogelijke resolutie;
- de ingestuurde foto's zijn rechten vrij d.w.z.: inzending van beeldmateriaal betekent automatischde afgifte van en instemming met een onbeperkte licentie voor gebruik van het ingezonden materiaal door de organisatie;
- de foto's mogen door de organisatie voor publiciteitsdoeleinden worden gebruikt;
- zijn niet voorzien van enige reclameaanduidingen;
- over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd;
- inzendtermijn sluit op maandag 31 december 2018 24:00 uur.

De foto's dienen per e-mail te worden ingediend op het volgende adres: pr@venturakampen.nl bij voorkeur via 'wetransfer' onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer van de inzender.
Kerst in Oud Kampen kan niet zonder vrijwilligers: zonder hun tomeloze inzet zou ons Kamper kerstfeestje niet door kunnen gaan. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers kunnen ruim 90.000 bezoekers eind december weer genieten van het bijzondere openlucht theaterfestival. Helpt u mee?

Op het gebied van logistiek en decor zijn wij op zoek naar helpende handen en creatieve denkers, bij horeca en catering verzorgen we zowel publiek als achter de schermen en in de groepen parkeren en gastheren/gastvrouwen zoeken we servicegezichte mensen die de stad goed kennen en mensen te woord kunnen staan. 

Vrijwilligers van KIOK krijgen:
Een uniek kijkje achter de schermen van het evenement
Gratis toegang tot het festival
Eten en drinken tussen de werkzaamheden door
Eventuele reiskostenvergoeding
Een prachtige ervaring en twee fantastische kerstavonden!


Uitgebreide uitleg van de verschillende taken vindt u hierTheaterfestival verstevigt zichzelf met het oog op de toekomst

Theaterfestival Kerst in Oud Kampen heeft Emma Quilligan aangetrokken als zakelijk directeur van het festival. Met de komst van Quilligan verzekert Kerst in Oud Kampen zich van een stevig fundament voor de komende jaren waarop het festival kan werken aan een verdere professionalisering.

Emma Quilligan (32) is woonachtig in Kampen en deed de opleiding Kunsten, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Sinds september 2017 is ze samen met zakenpartner Annemien Brugging ook directeur van het Bevrijdingsfestival Overijssel en was ze mede verantwoordelijk voor de invulling van de Hanzedagen in Kampen. Samen met artistiek directeur Jan Liefting en algeheel directeur Gerrie Kragt vormt ze vanaf dit jaar de leiding over het Kamper kerstfeest op 22 en 23 december.
Fotograaf Theo Ramaker is de grote winnaar geworden van de fotowedstrijd die Kerst in Oud Kampen jaarlijks organiseert rondom het theaterfestival. Ramakers stuurde een prachtige portretfoto foto in, die door de jury werd beloond met de eerste prijs.

Een hoge diversiteit in beelden ontdekte de jury dit jaar tussen de vele foto's die werden ingestuurd voor de wedstrijd. Niet zo gek; de thema's van Kerst in Oud Kampen waren dit jaar ook zeer divers en dus lieten ook veel fotografen zich hierdoor inspireren. De kwaliteit van de ingestuurde foto's was volgens de jury hoog, gezocht werd naar het 'Kerst in Oud Kampen'-gevoel van de bezoekers. In de drie winnende foto's werd dat gevoel volop aangetroffen.

Een portret dat blijft biologeren

De winnende foto is gemaakt door fotograaf Theo Ramaker. Het is een portret van een man die tijdens Kerst in Oud Kampen in Anton Piek sferen in alle rust een sigaar staat te roken. De jury omschrijft het als volgt: " Wat een heerlijk beeld. Een centraal compositie mét een prachtige inzet van de gulden snede. Ons karakter kijkt arrogant, vilein, verheven, vroom, u zegt 't maar. De gezichtsuitdrukking doet ons enorm afvragen wat er speelt in dat hoofd en dát is Kerst in oud Kampen, het feest van de fantasie! De belichting is perfect, de rookkringel mystiek en de mensenmassa die hem geen blik waardig gunt, verhalend. Een korte scherptediepte (F2,2)houdt ons bij de les en de blauwe achtergrond en reflectie daarvan zorgen voor een spannend contrast. Wederom een winnaar met KIOK in het dna.

Taaie klus voor de jury

De jury van de fotowedstrijd van Kerst in Oud Kampen (90.000 bezoekers in 2017) bestond uit vakfotograaf Stefan Lanjouw, voorzitster Gerrie Kragt van Kerst in Oud Kampen, grafisch vormgever Willem Jan Kroneman, amateurfotograaf Anton Sollie en Joost Lemette van de PR-commissie van Kerst in Oud Kampen. Voor de wedstrijd werden in totaal 91 foto's ingestuurd door 19 fotografen. Winnaar Theo Ramaker kreeg zondagmiddag uit handen van wethouder Marieke Spijkerman zijn prijs overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst voor vrijwilligers van Kerst in Oud Kampen in restaurant "De Vier Jaargetijden" in Kampen. Kerst in Oud Kampen staat dit jaar op de agenda op zaterdag 22 en zondag 23 december.
Kerst in Oud Kampen gaat unieke samenwerking aan met startup Seeviews

De organisatie van Kerst in Oud Kampen zet tijdens de komende editie als eerste Nederlandse event het visuele reviewproduct Seeviews in. Bezoekers wordt gevraagd om tijdens het event hun mening via hun smartphone te delen in de vorm van een foto of video.

'Wij gunnen de primeur aan Kerst in Oud Kampen, aangezien wij, als Kamper startup, ook graag op onze eigen wijze een steentje bij willen dragen aan dit grootse evenement. Dankzij de inzet van Seeviews ziet de organisatie letterlijk hoe de bezoeker het event ervaart en waar er mogelijk nog iets te verbeteren valt', Aldus Dennis Hendriksen, mede-oprichter van Seeviews.

Tijdens Kerst in Oud Kampen kunnen bezoekers de Seeviews-app op hun telefoon installeren, maar ook hun mening geven bij de Seeviews-teams die op de route te vinden zijn. 'Voor iedere Seeview die gemaakt wordt, doneren wij €1,- voor het KWF', vertelt Hendriksen.

Joost Lemette, van de PR-commissie van 'Kerst in Oud Kampen': 'Op 16 en 17 december moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen, artistiek en productietechnisch. Dankzij de meerjarige samenwerking die we aangegaan zijn met Seeviews, zijn we instaat te weten te komen wat onze bezoekers ervaren en kunnen we eventuele knelpunten tijdens het evenement oplossen.'

App

De app kan via Seeviews.com gemakkelijk gedownload worden via seeviews.com of via de appstore of google Play. Door de code 'kiok' in te voeren krijgt de bezoeker de vragen te zien die de organisatie wil stellen.

Over Seeviews

Seeviews is een Kamper startup, die een uniek visuele reviewproduct heeft ontwikkeld. Eerder dit jaar werd het jonge bedrijf verkozen tot een van de beste vijf startups van Nederland en was het kwartfinalist tijdens de Accenture Innovatie Award. Seeviews is tevens een van de geselecteerde startups bij Startup Regio Zwolle.