Zaterdag en zondag 20 en 21 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Uitgelicht nieuws

Terugroepactie Kampen

Kampen Marketing roept alle bezoekers aan de Internationale Hanzedagen dringend terug. De bezoekers kunnen ernstige heimweestoffen aan de hartelijke Hanzestad bevatten. Deze terughaalactie betreft alle personen die de stad Kampen hebben bezocht in de periode van 15 tot en met 18 juni 2017. Als u behoort tot een van deze personen, wordt u dringend aangeraden de ansichtkaarten met de tekst 'Tot ziens in Hanzestad Kampen!' per post te versturen aan een vriend, kennis of andere relatie die u na 18 juni wenst te ontmoeten in Kampen. Een postzegel is nodig, vermeldt a.u.b. ook uw naam en telefoonnummer. U ontvangt dan een passende ontvangst in een van de horecagelegenheden in de stad. Voor vragen over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met de Kampen Marketing Consumentenservice via telefoonnummer 06-17453490 of r.tameling@kampenmarketing.nl.

De stichting Kampen Marketing heeft duizenden ansichtkaarten met de tekst 'Tot ziens in Hanzestad Kampen!' gemaakt. Deze gratis kaarten worden uitgedeeld bij diverse Tourist Infopunten tijdens de Internationale Hanzedagen. Hiermee worden bezoekers aan het evenement verleid terug te komen naar de stad. Op de achterkant staat daarom ook de tekst 'beste ..., laten we weer eens afspreken in Kampen! Bijvoorbeeld op ... rond ... uur bij: ...'

De terughaalactie met ansichtkaart is mede mogelijk door sponsoring van horecaondernemers en anderen die graag willen dat de bezoekers een herhaalbezoek aan Kampen brengen. Onder meer De Eenhoorn, café De Unie, HEMA, Moods & Roots, Kerst in Oud Kampen en de Stadskazerne doen mee. Bij voldoende enthousiasme van andere ondernemers uit de stad overweegt Kampen Marketing een herdruk.

Als de bezoekers weer naar huis gaan, wil Kampen Marketing hen graag verleiden nog eens terug te komen naar de stad. De ansichtkaartenactie is onderdeel van die campagne.

Wij hebben de volgende vrijwilligers vacatures. Maar ook als u iets anders wilt betekenen voor Kerst in Oud Kampen en/of Ventura, neem dan contact op met de huidige vrijwilligerscordinator, Ettie Holwerda; ettie.holwerda@gmail.com

1 Medewerker kledingverhuur Ventura

Taken:
Kleding Ventura verhuren tijdens de openingsuren, op de kledingzolder van de Noordweg 92
Werkzaamheden:
Mensen op een passende manier kleden
Administratie verhuur uitvoeren, zoals facturen maken

Tijden:
2 keer per maand meewerken tijdens de openingsuren:
woensdagavond 19.00 – 21.00 uur
zaterdagmorgen 10.00 – 12.00 uur

Vaardigheden:
Spontaan, enthousiast, aanpakker, flexibel, het leuk vinden mensen te kleden voor allerlei thema's.
Om kunnen gaan met de computer i.v.m. de administratie (facturen maken)
Ventura/KiOK biedt:
Een gezellig, hardwerkend team op een zolder vol prachtige kostuums!
Je wordt onderdeel van een organisatie met prachtige voorstellingen en evenementen!
Contactpersoon: Marja Westerink: marjawesterink21@hotmail.com, 06 55164056

2 Vrijwilligerscoördinator Logistiek KiOK

Taken:
Nieuwe vrijwilligers werven voor de logistiek en al bekende vrijwilligers opnieuw benaderen, vooral per mail en 's avonds per telefoon, het rooster invullen.
Vrijwilligers wegwijs maken.
De coördinator ondersteunen, uitvoerend, bij de opbouw, tijdens en bij de afbouw van KiOK.
Tijden:

Van september t/m december. Er is een database met gegevens van vrijwilligers. Dit kan enkele avonden per week nodig zijn tot het schema klopt.
De weken vóór KiOK de coördinator Logistiek praktisch ondersteunen.
Idem tijdens het evenement.

Vaardigheden:
Goed met mensen om kunnen gaan, hen enthousiasmeren, overtuigen, probleemoplossend.
Computervaardig (word, excel, email) i.v.m. de vrijwilligers-database en het rooster voor KiOK.
Ventura/KiOK biedt:
Een gezellig, hardwerkend team, onmisbaar voor KiOK!
Je wordt onderdeel van een organisatie met prachtige voorstellingen en evenementen!
Contactpersoon: Erik Sluiter: erik.sluiter63@gmail.com, 06-22326164

3. Vrijwilligers Logistiek KiOK

Taken:
In de week vóór KiOK en tijdens het evenement het 'decor' van Kerst in Oud Kampen
inrichten.
Kerstbomen, strobalen, bouwhekken, en rekwisieten moeten op de goede plaats terecht komen, daar is vervoer voor nodig.
Het spelersverblijf wordt ingericht, doeken opgehangen, lantaarns geplaatst.
Ook kassa's en marktkramen horen erbij!

Tijden:
Enkele dagdelen op donderdag, de hele vrijdag en zaterdag, zaterdagavond ook later. Zondag vooral 's middags en 's avonds. Vooral voor het opruimen na 21.00 zijn veel vrijwilligers welkom!

Vaardigheden:
Enthousiasme, goede conditie, doorzettingsvermogen, oplossingen bedenken, goed kunnen samenwerken.
Ventura/KiOK biedt:
Een gezellig, hardwerkend team, onmisbaar voor KiOK!
Je wordt onderdeel van een organisatie met prachtige voorstellingen en evenementen!
Contactpersoon: Erik Sluiter: erik.sluiter63@gmail.com, 06-22326164

4. Assistenten bij uitvoeringen Ventura

Taken:
Bij uitvoeringen beschikbaar zijn om de docenten te ondersteunen met, tijdens, voor en na de optredens. Praktische zaken regelen voor kostuums, rekwisieten en vervoer bijvoorbeeld.

Tijden:
Het hele jaar door, op wisselende data.
Vaardigheden:
Goed met mensen om kunnen gaan, probleemoplossend kunnen zijn.

Ventura/KiOK biedt:
Een gezellig, hardwerkend team, onmisbaar voor KiOK!
Je wordt onderdeel van een organisatie met prachtige voorstellingen en evenementen!
Contactpersoon: info@venturakampen.nl

5. Vrijwilligerscoördinator KiOK/ Ventura

Taken:
Nieuwe vrijwilligers werven voor de organisatie en al bekende vrijwilligers behouden, vooral voor KiOK. Vrijwilligers zo nodig wegwijs maken.
De diverse coördinatoren van de verschillende afdelingen ondersteunen in het werven van vrijwilligers. Het vrijwilligersbeleid verder vormgeven en bewaken.

Tijden:
Het hele jaar door, vooral van september t/m december. Er is een database met gegevens van vrijwilligers. En een vrijwilligersaccount op de website van KiOK.

Vaardigheden:
Goed met mensen om kunnen gaan, hen enthousiasmeren, overtuigen.
Computervaardig ( word, excel, email) i.v.m. de vrijwilligers-database en het rooster voor KiOK.
Ventura/KiOK biedt:
Een gezellig, hardwerkend team, onmisbaar voor KiOK!
Je wordt onderdeel van een organisatie met prachtige voorstellingen en evenementen!
Contactpersoon: Ettie Holwerda, ettie.holwerda@gmail.com 06 42809038

Woensdag 1 februari heeft directeur-voor-een-dag Luc Menger samen met burgemeester Koelewijn het verbouwde Rabobankkantoor geopend in Kampen. Naast deze opening heeft Luc samen met zijn klasgenoten ook 500,- verdeeld onder diverse goede doelen en initiatieven in Kampen, namelijk Kerst in Oud Kampen, het Sinterklaashuis, de voedselbank en de kinderboerderij.

Luc heeft de cheques voor deze goede doelen uitgereikt op woensdag 22 februari in het mooie verbouwde kantoor in Kampen. Namens Kerst in Oud Kampen waren onze voorzitter Gerrie Kragt en vrijwilligerscoördinator Ettie Holwerda aanwezig om de cheque, t.w.v. € 125,- in ontvangst te nemen.
Fotograaf Hans Bolt wint fotowedstrijd Kerst in Oud Kampen
Filmische zwart-wit foto geeft Hollywoodsfeer glans

Fotograaf Hans Bolt is de grote winnaar geworden van de fotowedstrijd die Kerst in Oud Kampen jaarlijks organiseert rondom het theaterfestival. Bolt stuurde een prachtige zwart-wit foto in, die door de jury werd beloond met de eerste prijs.

Veel filmische beelden ontdekte de jury dit jaar tussen de vele foto's die werden ingestuurd voor de wedstrijd. Niet zo gek; het thema van Kerst in Oud Kampen was dit jaar Hollywood, en dus lieten ook veel fotografen zich hierdoor inspireren. De kwaliteit van de ingestuurde foto's was volgens de jury hoog, gezocht werd naar het 'Kerst in Oud Kampen'-gevoel van de bezoekers. In de drie winnende foto's werd dat gevoel volop aangetroffen.

Een echte Hollywoodfilm
De winnende foto is gemaakt door fotograaf Hans Bolt tijdens een optreden van jeugdtheaterschool Ventura op de Plantage. De 'newsies' oftewel krantenjongens werden hier door Bolt in zwart-wit gefotografeerd, waarmee werd aangetoond volgens de jury dat Kampen een zeer geschikte locatie is een ouderwetse Hollywoodfilm. Compositie en belichting waren doorslaggevend voor de eerste prijs voor het werk van Bolt. De jury gaf hiermee ook de nodige complimenten aan de toneelgroep van Ventura die onder leiding van Karin Potgieter (spel), Janet van Gaalen (zang) en Lianne ten Napel (dans) een sfeervolle act wist neer te zetten tijdens het festival. De tweede prijs ging naar fotografe Sibilla Horst, die met een prachtig kleurenportret van een actrice de jury imponeerde. Kleurstelling en emotie die inslaan als een bom, zo was het oordeel over het kleurenportret. De derde prijs ging naar Marijke Ripke die met een eveneens zwart-wit portret een Pietje Bell-achtige jongen met een schalkse blik de bezoekers uit wist te dagen.

Taaie klus voor de jury
De jury van de fotowedstrijd van Kerst in Oud Kampen (75.000 bezoekers in 2016) bestond uit vakfotograaf Stefan Lanjouw, voorzitster Gerrie Kragt van Kerst in Oud Kampen, grafisch vormgever Martin Hendriks, amateurfotograaf Anton Sollie en Joost Lemette van de PR-commissie van Kerst in Oud Kampen. Voor de wedstrijd werden in totaal 72 foto's ingestuurd door 18 fotografen.

Winnaar Hans Bolt kreeg zondagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst in café 't Kroegje de prijs uitgereikt uit handen van Kerst in Oud Kampen voorzitster Gerreie Kragt.  Kerst in Oud Kampen staat dit jaar op de agenda op zaterdag 16 en zondag 17 december.

Alle ingezonden foto's zijn te zien via de volgende link:
https://www.flickr.com/photos/130411059@N08/albums/72157675724096944

Leverancier had problemen met bestelling!

Theaterfestival 'Kerst in Oud Kampen' biedt haar excuses aan voor de te late levering van een hoeveelheid natuurlijke sneeuw die in de nacht van maandag op dinsdag in de Kamper binnenstad werd verspreid. De sneeuw had eigenlijk exact een maand geleden geleverd moeten worden, maar door problemen bij de distributeur werd dat onverwacht een maand later.

Eigenlijk had de binnenstad van Kampen op 17 en 18 december moeten profiteren van de sneeuwval, maar de goederen werden pas een maand later geleverd. Helaas te laat voor het theaterfestival (ruim 75.000 bezoekers in 2016) maar in overleg met de gemeente werd besloten het vluchtige goedje alsnog over de binnenstad te verdelen. ,,En we krijgen de indruk dat veel mensen er toch nog van genoten hebben, gezien de vele foto's die ervan werden gemaakt'', aldus de organisatie van Kerst in Oud Kampen.

Verbeterpunt voor 2017
Kerst in Oud Kampen heeft goede hoop dat de natuurlijke sneeuw in 2017 wel op tijd kan worden geleverd. ,,Het is een verbeterpuntje'', aldus de organisatie van het theaterfestival dat dit jaar op 16 en 17 december staat gepland. ,,Het zou ons in ieder geval goed uitkomen eventuele leveranciersproblemen bijtijds te weten, zodat we onze hoeveelheid kunstsneeuw daarop kunnen aanpassen.''