Zaterdag en zondag 20 en 21 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Uitgelicht nieuws

Fotograaf Theo Ramaker is de grote winnaar geworden van de fotowedstrijd die Kerst in Oud Kampen jaarlijks organiseert rondom het theaterfestival. Ramakers stuurde een prachtige portretfoto foto in, die door de jury werd beloond met de eerste prijs.

Een hoge diversiteit in beelden ontdekte de jury dit jaar tussen de vele foto's die werden ingestuurd voor de wedstrijd. Niet zo gek; de thema's van Kerst in Oud Kampen waren dit jaar ook zeer divers en dus lieten ook veel fotografen zich hierdoor inspireren. De kwaliteit van de ingestuurde foto's was volgens de jury hoog, gezocht werd naar het 'Kerst in Oud Kampen'-gevoel van de bezoekers. In de drie winnende foto's werd dat gevoel volop aangetroffen.

Een portret dat blijft biologeren

De winnende foto is gemaakt door fotograaf Theo Ramaker. Het is een portret van een man die tijdens Kerst in Oud Kampen in Anton Piek sferen in alle rust een sigaar staat te roken. De jury omschrijft het als volgt: " Wat een heerlijk beeld. Een centraal compositie mét een prachtige inzet van de gulden snede. Ons karakter kijkt arrogant, vilein, verheven, vroom, u zegt 't maar. De gezichtsuitdrukking doet ons enorm afvragen wat er speelt in dat hoofd en dát is Kerst in oud Kampen, het feest van de fantasie! De belichting is perfect, de rookkringel mystiek en de mensenmassa die hem geen blik waardig gunt, verhalend. Een korte scherptediepte (F2,2)houdt ons bij de les en de blauwe achtergrond en reflectie daarvan zorgen voor een spannend contrast. Wederom een winnaar met KIOK in het dna.

Taaie klus voor de jury

De jury van de fotowedstrijd van Kerst in Oud Kampen (90.000 bezoekers in 2017) bestond uit vakfotograaf Stefan Lanjouw, voorzitster Gerrie Kragt van Kerst in Oud Kampen, grafisch vormgever Willem Jan Kroneman, amateurfotograaf Anton Sollie en Joost Lemette van de PR-commissie van Kerst in Oud Kampen. Voor de wedstrijd werden in totaal 91 foto's ingestuurd door 19 fotografen. Winnaar Theo Ramaker kreeg zondagmiddag uit handen van wethouder Marieke Spijkerman zijn prijs overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst voor vrijwilligers van Kerst in Oud Kampen in restaurant "De Vier Jaargetijden" in Kampen. Kerst in Oud Kampen staat dit jaar op de agenda op zaterdag 22 en zondag 23 december.
Kerst in Oud Kampen gaat unieke samenwerking aan met startup Seeviews

De organisatie van Kerst in Oud Kampen zet tijdens de komende editie als eerste Nederlandse event het visuele reviewproduct Seeviews in. Bezoekers wordt gevraagd om tijdens het event hun mening via hun smartphone te delen in de vorm van een foto of video.

'Wij gunnen de primeur aan Kerst in Oud Kampen, aangezien wij, als Kamper startup, ook graag op onze eigen wijze een steentje bij willen dragen aan dit grootse evenement. Dankzij de inzet van Seeviews ziet de organisatie letterlijk hoe de bezoeker het event ervaart en waar er mogelijk nog iets te verbeteren valt', Aldus Dennis Hendriksen, mede-oprichter van Seeviews.

Tijdens Kerst in Oud Kampen kunnen bezoekers de Seeviews-app op hun telefoon installeren, maar ook hun mening geven bij de Seeviews-teams die op de route te vinden zijn. 'Voor iedere Seeview die gemaakt wordt, doneren wij €1,- voor het KWF', vertelt Hendriksen.

Joost Lemette, van de PR-commissie van 'Kerst in Oud Kampen': 'Op 16 en 17 december moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen, artistiek en productietechnisch. Dankzij de meerjarige samenwerking die we aangegaan zijn met Seeviews, zijn we instaat te weten te komen wat onze bezoekers ervaren en kunnen we eventuele knelpunten tijdens het evenement oplossen.'

App

De app kan via Seeviews.com gemakkelijk gedownload worden via seeviews.com of via de appstore of google Play. Door de code 'kiok' in te voeren krijgt de bezoeker de vragen te zien die de organisatie wil stellen.

Over Seeviews

Seeviews is een Kamper startup, die een uniek visuele reviewproduct heeft ontwikkeld. Eerder dit jaar werd het jonge bedrijf verkozen tot een van de beste vijf startups van Nederland en was het kwartfinalist tijdens de Accenture Innovatie Award. Seeviews is tevens een van de geselecteerde startups bij Startup Regio Zwolle.
Heeft u ze al gezien? sinds vandaag staan de billboards van 'Kerst in Oud Kampen'  langs diverse wegen in Kampen. Met daarop uiteraard onze ijskoninginn Isa. Dagelijks rijden honderden automobilisten uit de omgeving langs deze borden onze stad Kampen in en ook weer uit en brengen de boodschap verder! Mond op mond reclame is tenslotte de beste reclame.
Lees verder
Die Bewohner der alten Hansestadt Kampen laden Sie herzlich zur schönsten Weihnachtsfeier der Niederlande ein!

Am Wochenende des 16. und 17. Dezember zwischen 16:00 und 21:00 Uhr steht die historische Altstadt von Kampen ganz im Zeichen des bevorstehenden Weihnachtsfestes. „Kerst in Oud Kampen" – „Weihnachten in Alt-Kampen": So heißt das Straßentheaterfestival, das vor den Kulissen der alten Hansestadt das schönste Fest des Jahres aufs Korn nimmt. Hunderte Darsteller und viele überraschende Theatervorführungen machen den Besuch dieses Festivals zu einem unvergesslichen Erlebnis.

Die Sprache muss dabei übrigens kein Hindernis darstellen: Neben Darbietungen in niederländischer Sprache wird es diverse Auftritte und Events geben, die ganz ohne Worte auskommen. Davon abgesehen lockt der Kampener Weihnachtsmarkt – nicht zuletzt dank der vielen typisch niederländischen Köstlichkeiten, die hier feilgeboten werden.

Falls Sie mit dem Auto anreisen, finden Sie rings um den Altstadtkern ausreichend Parkmöglichkeiten. Außerdem ist Kampen sehr gut mit der Bahn erreichbar. Der Eintritt kostet 2 Euro pro Person (ab 12 Jahre), sämtliche Vorführungen sind in diesem Preis inbegriffen.

Wir freuen uns auf Ihren Besuch am 16. und 17. Dezember – die Kampener heißen Sie schon jetzt herzlich willkommen!

"Kerst in Oud Kampen' is hét grootste straattheaterfestival van Overijssel en wijde omgeving, met
de oude binnenstad van Kampen als decor. Dit festival staat ieder jaar weer garant voor mooie, grappige, ontroerende en verrassende maar vooral fotogenieke acts.

Ook voor de 18e editie van 'Kerst in Oud Kampen' op 16 en 17 december 2017, heeft de organisatie een fotowedstrijd uitgeschreven. Iedereen die dat wil kan hieraan deelnemen. Er is geen thema voorgeschreven. De deelnemer wordt uitgedaagd om naar eigen inzicht 'Kerst in Oud Kampen' in beeld te brengen. Dat kan een portret zijn, een act of een sfeerbeeld. Ontroerend of grappig.

De organisatie weet uit ervaring dat de jurering een hele klus wordt. Door het niet voorschrijven van een thema kan er alleen gejureerd worden op de technische aspecten als beeldkwaliteit, scherpte, belichting compositie en relatie tot het evenement. Dat maakt de beoordeling en vergelijking van de inzendingen moeilijk maar daardoor ook meteen een prachtige uitdaging. De winnaar wordt op 4 februari  2018 bekend gemaakt. Deelnemers krijgen hiervoor automatisch een uitnodiging toegestuurd.

Met het insturen van foto's accepteert de deelnemer de volgende voorwaarden:

- per deelnemer mogen maximaal vijf foto's worden ingediend;
- de foto's zijn door de inzender gemaakt;
- de foto is in JPEG formaat in een zo hoog mogelijke resolutie;
- de ingestuurde foto's zijn rechten vrij d.w.z.: inzending van beeldmateriaal betekend automatisch de afgifte van en instemming met een
  onbeperkte licentie voor gebruik van het ingezonden materiaal door de organisatie;
- de foto's mogen door de organisatie voor publiciteitsdoeleinden worden gebruikt;
- zijn niet voorzien van enige reclameaanduidingen;
- over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd;
- inzendtermijn sluit op zondag 31 december 2017 24:00 uur.

De foto's dienen per e-mail te worden ingediend op het volgende adres: pr@venturakampen.nl bij voorkeur via 'wetransfer'
onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer van de inzender.

De Organisatie van 'Kerst in Oud Kampen' is in handen van Stichting Jeugdtheater Ventura uit Kampen.
www.kerstinoudkampen.nl. Inlichtingen: pr@venturakampen.nl

Foto: Hans Bolt 2016