Zaterdag en zondag 20 en 21 december - Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen

Uitgelicht nieuws

Goedlachse scholiere omgetoverd tot ware IJsprinses

Isa Vorsteveld (13) uit Kampen is dit jaar hét gezicht van Kerst in Oud Kampen. De goedlachse scholiere van het Almere-college prijkt op de posters van het evenement dat dit jaar op 16 en 17 december voor de 18e keer wordt gehouden in de Kamper binnenstad.

Isa is al jarenlang leerlinge van theaterschool Ventura en daarom al een bekend gezicht binnen Kerst in Oud Kampen, waar ze ook regelmatig heeft opgetreden. Voor de foto werd Isa door visagiste Els Pawlot omgetoverd tot een ware IJsprinses, gehuld in een prachtige jurk van de kostuumzolder van Ventura aan de Noordweg. In de studio van fotograaf Stefan Lanjouw toverde Isa als een ware IJskoningin de ene na de andere ijselijke glimlach tevoorschijn waarna vormgever Willem Jan Kroneman van ontwerpbureau Idem Dito met de uiteindelijke foto aan de slag ging. Het resultaat is vanaf nu terug te vinden op de posters van het festival, maar onder andere ook op de achterkant van één van de verhuiswagens van verhuis- en transportbedrijf IJzerman uit Kampen. De poster is geheel belangeloos gedrukt door reclamebureau De Roon. Beide bedrijven dragen Kerst in Oud Kampen een warm hart toe. Isa was zaterdagmiddag aanwezig bij de onthulling van haar metershoge gezicht op de achterkant van het voertuig. Wat ze daar van vindt om zichzelf zo groot terug te zien? ,,Helemaal vet!''.
Oproep aan de vrijwilligers van Kerst In Oud Kampen, Ventura en overige geïnteresseerden!

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om ook dit jaar weer een fantastisch evenement te organiseren. Omdat al dit moois bekostigen, zijn we altijd op zoek naar inkomstenbronnen. De Vriendenloterij is zo'n instantie die kan helpen om een vaste stroom van inkomsten te verwezenlijken. Wij krijgen de kans om gebruik te maken van hun kennis en middelen om vrienden te werven om vervolgens een deel van de inleg aan te wenden voor Kerst In Oud Kampen!

We zoeken hiervoor enthousiaste mensen die het leuk vinden om onder de professionele begeleiding van de Vriendeloterij voor Kerst In Oud Kampen te bellen naar mensen om deze ervan te overtuigen mee te doen aan de Vriendenloterij. Een groot deel van de opbrengst gaat naar Kerst In Oud Kampen.

Als jij meedoet wordt je niet alleen op de bel avond zelf geholpen, maar jij mag ook kosteloos een aantal maanden met de Vrienden Loterij meedoen!!!

Wie weet wat jou dat je nog oplevert!  Dus wat houd je tegen?!

Doe jij mee voor ons prachtige evenement?! Reageer op dit bericht of stuur een berichtje via messenger of per e-mail naar: sponsor@kerstinoudkampen.nl
Terugroepactie Kampen

Kampen Marketing roept alle bezoekers aan de Internationale Hanzedagen dringend terug. De bezoekers kunnen ernstige heimweestoffen aan de hartelijke Hanzestad bevatten. Deze terughaalactie betreft alle personen die de stad Kampen hebben bezocht in de periode van 15 tot en met 18 juni 2017. Als u behoort tot een van deze personen, wordt u dringend aangeraden de ansichtkaarten met de tekst 'Tot ziens in Hanzestad Kampen!' per post te versturen aan een vriend, kennis of andere relatie die u na 18 juni wenst te ontmoeten in Kampen. Een postzegel is nodig, vermeldt a.u.b. ook uw naam en telefoonnummer. U ontvangt dan een passende ontvangst in een van de horecagelegenheden in de stad. Voor vragen over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met de Kampen Marketing Consumentenservice via telefoonnummer 06-17453490 of r.tameling@kampenmarketing.nl.

De stichting Kampen Marketing heeft duizenden ansichtkaarten met de tekst 'Tot ziens in Hanzestad Kampen!' gemaakt. Deze gratis kaarten worden uitgedeeld bij diverse Tourist Infopunten tijdens de Internationale Hanzedagen. Hiermee worden bezoekers aan het evenement verleid terug te komen naar de stad. Op de achterkant staat daarom ook de tekst 'beste ..., laten we weer eens afspreken in Kampen! Bijvoorbeeld op ... rond ... uur bij: ...'

De terughaalactie met ansichtkaart is mede mogelijk door sponsoring van horecaondernemers en anderen die graag willen dat de bezoekers een herhaalbezoek aan Kampen brengen. Onder meer De Eenhoorn, café De Unie, HEMA, Moods & Roots, Kerst in Oud Kampen en de Stadskazerne doen mee. Bij voldoende enthousiasme van andere ondernemers uit de stad overweegt Kampen Marketing een herdruk.

Als de bezoekers weer naar huis gaan, wil Kampen Marketing hen graag verleiden nog eens terug te komen naar de stad. De ansichtkaartenactie is onderdeel van die campagne.

Wij hebben de volgende vrijwilligers vacatures. Maar ook als u iets anders wilt betekenen voor Kerst in Oud Kampen en/of Ventura, neem dan contact op met de huidige vrijwilligerscordinator, Ettie Holwerda; ettie.holwerda@gmail.com

1 Medewerker kledingverhuur Ventura

Taken:
Kleding Ventura verhuren tijdens de openingsuren, op de kledingzolder van de Noordweg 92
Werkzaamheden:
Mensen op een passende manier kleden
Administratie verhuur uitvoeren, zoals facturen maken

Tijden:
2 keer per maand meewerken tijdens de openingsuren:
woensdagavond 19.00 – 21.00 uur
zaterdagmorgen 10.00 – 12.00 uur

Vaardigheden:
Spontaan, enthousiast, aanpakker, flexibel, het leuk vinden mensen te kleden voor allerlei thema's.
Om kunnen gaan met de computer i.v.m. de administratie (facturen maken)
Ventura/KiOK biedt:
Een gezellig, hardwerkend team op een zolder vol prachtige kostuums!
Je wordt onderdeel van een organisatie met prachtige voorstellingen en evenementen!
Contactpersoon: Marja Westerink: marjawesterink21@hotmail.com, 06 55164056

2 Vrijwilligerscoördinator Logistiek KiOK

Taken:
Nieuwe vrijwilligers werven voor de logistiek en al bekende vrijwilligers opnieuw benaderen, vooral per mail en 's avonds per telefoon, het rooster invullen.
Vrijwilligers wegwijs maken.
De coördinator ondersteunen, uitvoerend, bij de opbouw, tijdens en bij de afbouw van KiOK.
Tijden:

Van september t/m december. Er is een database met gegevens van vrijwilligers. Dit kan enkele avonden per week nodig zijn tot het schema klopt.
De weken vóór KiOK de coördinator Logistiek praktisch ondersteunen.
Idem tijdens het evenement.

Vaardigheden:
Goed met mensen om kunnen gaan, hen enthousiasmeren, overtuigen, probleemoplossend.
Computervaardig (word, excel, email) i.v.m. de vrijwilligers-database en het rooster voor KiOK.
Ventura/KiOK biedt:
Een gezellig, hardwerkend team, onmisbaar voor KiOK!
Je wordt onderdeel van een organisatie met prachtige voorstellingen en evenementen!
Contactpersoon: Erik Sluiter: erik.sluiter63@gmail.com, 06-22326164

3. Vrijwilligers Logistiek KiOK

Taken:
In de week vóór KiOK en tijdens het evenement het 'decor' van Kerst in Oud Kampen
inrichten.
Kerstbomen, strobalen, bouwhekken, en rekwisieten moeten op de goede plaats terecht komen, daar is vervoer voor nodig.
Het spelersverblijf wordt ingericht, doeken opgehangen, lantaarns geplaatst.
Ook kassa's en marktkramen horen erbij!

Tijden:
Enkele dagdelen op donderdag, de hele vrijdag en zaterdag, zaterdagavond ook later. Zondag vooral 's middags en 's avonds. Vooral voor het opruimen na 21.00 zijn veel vrijwilligers welkom!

Vaardigheden:
Enthousiasme, goede conditie, doorzettingsvermogen, oplossingen bedenken, goed kunnen samenwerken.
Ventura/KiOK biedt:
Een gezellig, hardwerkend team, onmisbaar voor KiOK!
Je wordt onderdeel van een organisatie met prachtige voorstellingen en evenementen!
Contactpersoon: Erik Sluiter: erik.sluiter63@gmail.com, 06-22326164

4. Assistenten bij uitvoeringen Ventura

Taken:
Bij uitvoeringen beschikbaar zijn om de docenten te ondersteunen met, tijdens, voor en na de optredens. Praktische zaken regelen voor kostuums, rekwisieten en vervoer bijvoorbeeld.

Tijden:
Het hele jaar door, op wisselende data.
Vaardigheden:
Goed met mensen om kunnen gaan, probleemoplossend kunnen zijn.

Ventura/KiOK biedt:
Een gezellig, hardwerkend team, onmisbaar voor KiOK!
Je wordt onderdeel van een organisatie met prachtige voorstellingen en evenementen!
Contactpersoon: info@venturakampen.nl

5. Vrijwilligerscoördinator KiOK/ Ventura

Taken:
Nieuwe vrijwilligers werven voor de organisatie en al bekende vrijwilligers behouden, vooral voor KiOK. Vrijwilligers zo nodig wegwijs maken.
De diverse coördinatoren van de verschillende afdelingen ondersteunen in het werven van vrijwilligers. Het vrijwilligersbeleid verder vormgeven en bewaken.

Tijden:
Het hele jaar door, vooral van september t/m december. Er is een database met gegevens van vrijwilligers. En een vrijwilligersaccount op de website van KiOK.

Vaardigheden:
Goed met mensen om kunnen gaan, hen enthousiasmeren, overtuigen.
Computervaardig ( word, excel, email) i.v.m. de vrijwilligers-database en het rooster voor KiOK.
Ventura/KiOK biedt:
Een gezellig, hardwerkend team, onmisbaar voor KiOK!
Je wordt onderdeel van een organisatie met prachtige voorstellingen en evenementen!
Contactpersoon: Ettie Holwerda, ettie.holwerda@gmail.com 06 42809038

Woensdag 1 februari heeft directeur-voor-een-dag Luc Menger samen met burgemeester Koelewijn het verbouwde Rabobankkantoor geopend in Kampen. Naast deze opening heeft Luc samen met zijn klasgenoten ook 500,- verdeeld onder diverse goede doelen en initiatieven in Kampen, namelijk Kerst in Oud Kampen, het Sinterklaashuis, de voedselbank en de kinderboerderij.

Luc heeft de cheques voor deze goede doelen uitgereikt op woensdag 22 februari in het mooie verbouwde kantoor in Kampen. Namens Kerst in Oud Kampen waren onze voorzitter Gerrie Kragt en vrijwilligerscoördinator Ettie Holwerda aanwezig om de cheque, t.w.v. € 125,- in ontvangst te nemen.